Branchen bakker op om landbrugsaftale

Et samlet landbrug kan ånde lettet op efter, at Regeringen mandag aften indgik en aftale med et bredt flertal i Folketinget. Det bliver ikke nemt, men katastrofen blev afværget, lyder konsensus.

Regeringen blev mandag aften enige med et bredt flertal af Folketingets partier bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne om en aftale om grøn omstilling af dansk landbrug. Foto: Colourbox Formanden for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard, er glad for, at skrækscenariet blev undgået i landbrugsaftalen. Foto: Morten Ipsen Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen glæder sig over, at den nye klimaaftale giver ro til at investere i den grønne omstilling. Foto: Mejeriforeningen - Det er en vigtig del af aftalen, at vi nu får en second opinion på de reduktionsmål, der ligger i dag, så vi rammer rigtigt, når Danmark skal melde målene ind til EU, siger Carl Christian Pedersen. Foto: Lasse Ege Pedersen Koncerndirektøren i Danish Crown, Jais Valeur, har varetaget formandskabet i et klimapartnerskab mellem Regeringen og fødevare- og landbrugssektoren under udformningen af landbrugsaftalen. Arkivfoto DLG's koncernchef Kristian Hundebøll tilslutter sig mængden af tilfredse stemmer over landbrugsaftalen. Foto: Lasse Ege Pedersen

7,4 millioner ton.

Så stor er CO2-reduktionen i den landbrugsaftale, der blev vedtaget mandag aften. For at nå i mål med denne målsætning har regeringen afsat 3,8 milliarder kroner til investering i nye, grønne teknologier. En slagplan, der gør det muligt at ånde lettet op i Landbrug og Fødevarer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også