Dansk ambassadør bliver ny topchef i L&F

Merete Juhl tiltræder 1. august 2022 som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer har nu fundet sin nye faste arvtager efter Anne Ahrnung. Valget er faldet på 49-årige Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, forklarer i en pressemeddelelse, at han mener, at Merete Juhl bliver »en stærk ambassadør for det danske fødevareerhverv, landmandsmedlemmerne og virksomhedsmedlemmerne«.

- Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge, siger Søren Søndergaard og fortsætter:

- Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt. Og så er hun født og opvokset med fødderne i mulden og forstår tankesættet fra jord til bord.

En drømmestilling

Landbrug & Fødevarers kommende administrerende direktør udtaler: 

- Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og knowhow, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at skulle stå i spidsen for.  

- For mig er det en drømmestilling. Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig, siger Merete Juhl.  

- Samfundet står foran store, globale udfordringer med klima og grøn omstilling, og her og nu sætter krigen i Ukraine yderligere fokus på fødevareproduktion og forsyningssikkerhed både for mad og energi. På alle områder kan og skal det danske landbrugs- og fødevareerhverv bidrage, lyder det videre fra Merete Juhl, der tiltræder i stillingen den 1. august 2022.

Læs også