Politiker på bedriftsbesøg i Vendsyssel

Folketingsmedlem Maja Torp (V) besøgte forleden LandboNord i Brønderslev og tog med en tur i stalden.

Maja Torp besøgte blandt andet en malkekvægbedrift hos Niels Hedermann, Brønderslev. Og så var hun forbi griseproduktionen ved Niels Salling Vestergaard, Jerslev. Maja Torp fik set en grisebedrift indefra. - Det er altid imponerende at møde mennesker, der lever i og med naturen og de mange dyr, de lever af at passe og pleje, sagde Maja Torp. Der blev tid til flere gode snakke og debatter.

Dansk landbrug er verdensmestre i at levere sikre og sunde fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden – og samtidig det sted i verden, hvor fødevareproduktion belaster klimaet mindst.

Det fastslog folketingsmedlem Maja Torp (V), da hun var på besøg på en stribe landbrugsbedrifter i Vendsyssel samt hos LandboNords hovedsæde i Brønderslev.

- Dansk landbrug er verdensmestre. Fordi de konstant udvikler sig og investerer i at gøre sig dygtigere og bedre til at drive landbrug og producere sunde og sikre fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden – og samtidig gør det på det sted i verden, hvor fødevareproduktionen belaster klimaet mindst, sagde Maja Torp.

Det var LandboNord, der havde arrangeret turen for Maja Torp. Hun besøgte blandt andet mælkeproducent Niels Hedermann, Brønderslev, og griseproducent Niels Salling Vestergaard, Jerslev.

- Det er altid imponerende at møde mennesker, der lever i og med naturen og de mange dyr, de lever af at passe og pleje.

- De er ikke bare en del af Danmarks historie og den kultur, der har gjort Danmark til det internationale beundrede samfund, vi er i dag. De er i høj grad også en del af fremtiden. Dynamiske, ansvarlige – og optaget af at give de næste generationer en endnu bedre verden end den, vi har overtaget, sagde Maja Torp.

- Der er mange af mine kolleger på Christiansborg, der har travlt med at kloge sig på dansk landbrug – men alt for ofte gør det, uden at de har set et landbrug og sat sig ind i, hvad det er for et liv, man lever på et landbrug, hvad det er for ambitioner, man har – og hvor meget man faktisk investerer i den grønne omstilling, klima, miljø og dyrevelfærd, sagde Maja Torp og slog fast hvor meget det danske landbrug fylder i det danske erhvervsliv.

 

Læs også