Sjællandske landmænd klar til topmøde i Sorø

Mandag den 3. oktober slutter fødevareminister Rasmus Prehn og Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard efterårets rundtur i Sorø.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) og formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, har i efteråret været på en »landsturné«, der lakker mod enden. Mandag den 3. oktober gæster duoen VKST i Sorø, og det er det fjerde og sidste i møderækken.

Det første topmøde var på Dalum Landbrugsskole på Fyn, og derefter bød turnéen på to stop i Jylland – først i Agerskov i syd og ugen efter i Aabybro i nord. Nu sættes der så punktum på Sjælland, og mange østdanske landmænd vil med sikkerhed sætte kurs mod Sorø den 3. oktober.

Ligesom på de tre første møder vil Rasmus Prehn og Søren Søndergaard også i Sorø holde hver et indlæg. På mødet, der begynder klokken 19, vil der undervejs naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål, og der har også været megen debat på de tidligere møder.

Langsom og inkompetent

En række landmænd har på møderne blandt andet ytret stor utilfredshed med Landbrugsstyrelsen. Flere har klaget over langsom sagsbehandling, og styrelsen er blandt andet blevet omtalt som »hamrende inkompetent«.

- Det, der er sagen, er, at de simpelt hen er underbemandet. Der er ikke folk nok til at løse de opgaver, der er. Og vi sætter dem hele tiden til nye opgaver, og de stresser rundt. De kan simpelt hen ikke nå det, lyder forklaringen i en »forsvarstale« fra Rasmus Prehn.

Ikke overraskende har der også været en del landmænd, som har luftet deres utilfredshed med den megen kontrol og junglen af regler og paragraffer.

Den socialdemokratiske fødevareminister opfordrede – som han også tidligere har gjort – landmændene til at komme med forslag til eventuelle forenklinger af regler, så tingene kan gøres lettere og mere simple.

Læs også