Mette Frederiksen bekræfter SMV-regering

Danmarks nye regering kommer til at bestå af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre. Det bekræfter Mette Frederiksen tirsdag aften.

- For snart seks uger siden fik jeg til opgave at afsøge, om det kunne lade sig gøre at danne en bred regering i Danmark. Og jeg har her til aften meddelt hendes majestæt dronningen, at det kan det.

Sådan lød det fra Mette Frederiksen, da hun kom ud fra Amalienborg, hvor hun havde meddelt regenten, at der var opnået enighed om en regering mellem Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre. Det skete efter langvarige forhandlinger, hvor flere partier i lang tid var en del af forhandlingerne. 

Tidligere tirsdag forlod Radikale Venstre regeringsforhandlingerne, hvorefter der kun var S, M og V tilbage. Men ambitionerne for regeringen er høje, lyder det fra den socialdemokratiske formand og kongelige undersøger.

- Det er en balance mellem nogle klassiske ting, vi normalt forbinder med forskellige interesser og forskellige syn på vores samfund. Så balance er noget af det, men endnu vigtigere er det en regering, der bliver meget politisk duelig. Vi har sat høje ambitioner for at sikre højere beskæftigelse, at flere skal i arbejde, høje klimaambitioner, og et ret omfattende reformprogram, lyder det fra Frederiksen, der fortsatte:

- Så hvad kendetegner den her regering? Det gør samarbejde, og at vi vil meget sammen politisk. Det bliver også et arbejdsfællesskab, og det kommer vi til at uddybe i morgen. For at så forskellige partier går i regering sammen betyder ikke, at vi er enige om alt, men vi vælger nu at gå ind i et arbejdsfællesskab med hinanden, fordi det er det vigtigste for vores land, sagde hun.

Regeringens politik vil blive præsenteret på et pressemøde onsdag, mens det bliver offentliggjort, hvem der bliver ministre på torsdag. Det er første gang i 45 år, at Socialdemokratiet er i regering med Venstre. Dengang varede regeringssamarbejdet blot i små fire måneder. 

Læs også