Camping Outdoor: Det bliver dyrt at skrotte helligdag

Ifølge den nye SVM-regering kan det større arbejdsudbud og dermed skatteprovenu ved at fjerne Store Bededag dække Danmarks øgede forsvarsudgifter. Det er en nobel tanke, men mon regeringen har tænkt på alle elementer i regnestykket? Sådan lyder spørgsmålet fra Camping Outdoor.

Danskerne elsker camping og outdoorliv – og afskaffelse af Bededag betyder en dag mindre at campere i. Pressefoto

Hos brancheforeningen Camping Outdoor er man ikke i tvivl om, at det kommer til at gøre ondt på turistbranchen, hvis regeringen afskaffer Store Bededag. I forvejen har branchen det svært på grund af inflation, høje energiomkostninger og den generelle usikkerhed.

- Fjerner man Store Bededag, fjerner man også danskernes mulighed for at tage på lang weekend, hvor de erfaringsmæssigt lægger en stor omsætning hos restauranter, hoteller, campingpladser osv., lyder det fra Frederik Lund, direktør i Camping Outdoor i en pressemeddelelse fra brancheforeningen.

Desuden holder mange danskere ferie op til sådan en weekend og kan med fire opsparede feriedage holde ni dages samlet ferie. Fjernes den ene fridag, forsvinder også muligheden for flere dages omsætning for blandt andet Danmarks godt 400 campingpladser, turistindustrien og følgeerhverv.

Og hvad med den omsætning forsamlingshuse, cateringfirmaer, restauranter, festudlejningsfirmaer osv. går glip af, når årets vigtigste konfirmationsdag skubbes over på andre dage, hvor fødselsdage, bryllupper osv. så ikke kan afholdes?

Det bliver enorme beløb, dansk erhverv går glip af.

Rammer skævt

For mange campingpladser - og de yderkommuner de ofte ligger i - er den ekstra indkomst fra Store Bededagsferien uhyre vigtig. Den styrker turismeindustrien, der skaber arbejdspladser og økonomisk udvikling. Til gavn for lokalsamfundet. Afskaffelsen af helligdagen rammer således Danmarks yderkommuner ekstra hårdt, og den rammer skævt.

Afskaffelsen af Store Bededag vil ifølge økonomiske vismænd ingen effekt have på lang sigt. Derimod vil den negative effekt på campingbranchen være varig og med store konsekvenser for økonomi og jobskabelse.

- Så selvfølgelig skal vi bevare Store Bededag, konkluderer Frederik Lund.

Camping Outdoor Danmark

Camping Outdoor Danmark er Danmarks brancheforening for campingimportører, campingforhandlere, campingproducenter og campingpladser

Formålet er i fællesskab at løfte campingerhvervet til et højere niveau ved at forbedre branchens rammevilkår og udbrede kendskabet til camping i ind- og udland

Læs også