L&F: Der bør være forskel på afgiftstørrelser
Hvis man indfører en CO2-afgift, der rammer fødevarer ude i butikkerne, bør afgiften differentieres i forhold til klimaaftryk, mener man hos Landbrug & Fødevarer.

Hvis man placerer en CO2-afgift på fx okeskød ude i de enkelte butikker, bør der samtidig være forskel på afgiften, alt efter hvilket klimaaftryk, en given vare kommer med, mener Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer. Arkivfoto: Anne Wolfenberg
Som dagene går, kommer vi nærmere en afklaring på, hvordan en klimaafgift på fødevareproduktion ifølge Svarer-udvalget bør se ud. Spændingen er stor omkring udformningen, og det er meget lidt, hvad der er kommet frem om udformningen.
Men mandag fortalte formand for udvalget, Michael Svarer, i et interview med Jyllands-Posten, at udvalget kigger på en model, hvor en CO2-afgift på fødevarer skal placeres ude i butikkerne, og ikke hos den enkelte landmand.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her