L&F-formand: Der er en hel klima-verden til forskel på dansk og argentinsk oksekød
Der er en verden til forskel på dansk oksekød af høj kvalitet og så kød, der kommer fra Sydamerika, mener Søren Søndergaard. Og det forplumrer klimadebatten i forhold til fødevarer.

Forbruget af oksekød bidrager på heftig vis til klimaudledningen fra fødevarer i Danmark. Arkivfoto
Klimagasudledningen fra oksekød i Danmark udgør hele 55 procent, når man ser på udledningerne fra fødevarer. Det konkluderede en analyse fra den grønne tænketank Concito, der kom frem for nylig.
Sammenlagt skaber danskernes forbrug af oksekød udledningerne på 8 millioner tons CO2 om året, hvilket svarer til 40 procent af de cirka 20 millioner ton CO2, som Danmark skal spare for at leve op til klimamålene i 2030.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her