God opbakning til nyt fynsk netværk for unge landboere

L&F Centrovice lagde hus til, da den fynske landboforening i samarbejde med Fomento indbød interesserede unge til opstartsmøde i Vissenbjerg. Målet er at kunne forme et netværk for og af unge landboere, som skal sikre et godt og stærk lokalt liv i fremtidens landområder.

Frederik Petersen, stifter af Fomento, er en af kræfterne bag nyt fynsk netværk for unge landboere. Mads West, bestyrelsesmedlem L&F Centrovice talte om vigtigheden af at styrke fremtidens landdistrikter.

Det fremtidige liv på landet skal sikres og udvikles i en retning, der gør det mere attraktivt at flytte på landet og blive boende på landet. Det vil L&F Centrovice og udviklingsvirksomheden Fomento arbejde for, og havde derfor inviteret unge landboere, og unge der drømmer om et liv på landet, til Vissenbjerg til et opstartsmøde den 6. november. Målet for mødet var at skabe grundstenene til et netværk for unge mennesker, og 40 deltagere sad med og lyttede og kom med indspark til oplæggene.

- Vi vil gerne være med til at gøre livet på landet attraktivt for unge mennesker, så vi kan fastholde og gerne øge antallet af landboere. Derfor afholder vi det her opstartsmøde, så vi kan inspirere de unge til at engagere sig i lokallivet, i det politiske arbejde og ikke mindst at netværke. Er man landmand, dyrlæge, bankrådgiver, pædagog eller andet, så er man velkommen i netværket, for et godt netværk styrker livet på landet, siger Frederik Petersen, grundlægger af Fomento.

Fremtiden for livet på landet

For landboforeningen L&F Centrovice er det også vigtigt, at de unge landboere engagerer sig i lokalområderne, selvom de ikke er ansat i landbrugssektoren.

- Vi er en landboforening, og vi skal kunne rumme de unge i vores forening, for de er fremtiden for foreningen og livet på landet. Derfor skal vi sørge for at involvere den unge generation – ligegyldigt om det er unge i erhvervet eller medborgere på landet. Vi skal sammen styrke fremtidens landdistrikter, og det er det, vi lægger kimen til i dag, fortalte bestyrelsesmedlem i L&F Centrovice, Mads West.

Vigtigt med netværk

For unge i landbrugserhvervet er et liv på landet mere nærliggende end for unge udenfor erhvervet. Drømmen om landet findes dog hos unge inden for alle brancher, men manglende indsigt i mulighederne på landet kan slukke mange af disse drømme. Derfor er det vigtigt med et stærkt netværk, der kan bidrage til de små samfund og til det lokale erhvervsliv.

Det genkender Kristine Thomsen fra Ebberup, som deltog til opstartsmødet. Hun flyttede på landet med sin mand, da han som landmand overtog slægtsgården. Selv arbejder hun som bankrådgiver, og hun kan genkende de spørgmål og tanker, unge uden for landbrugserhvervet har om livet på landet.

- Et netværk for unge landboere er en rigtig god idé og noget, som kan være med til at nedbryde den usikkerhed, der eksisterer hos mange, som drømmer om livet på landet. Der er rigtig mange muligheder, og det er ikke kun et sted for landmænd. Et godt netværk kan ændre opfattelsen af landområderne, og man kan være med til at udvikle og forme dem i fremtiden. Så jeg er positiv over det, vi har hørt i aften, sagde Kristine Thomsen.

Læs også