Intern ballade i L&F: Viceformand og formand uenige om Svarer-rapport

Der er tilsyneladende stor uenighed om, hvordan man skal tolke indholdet i ekspertgruppens CO2-rapport. Onsdag fortalte viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed til DR, at han mener, at Svarer-rapporten skal ses som et partsindlæg, og at den er »farlig«. Men ifølge formand Søren Søndergaard står den udtalelse for Thor Gunnar Kofoeds egen regning.

Formand Søren Søndergaard og viceformand Thor Gunnar Kofoed er tilsyneladende uenige om Svarer-rapportens indhold. Arkivfoto: Morten Ipsen

Der er intern uenighed bag Landbrug & Fødevarers linjer.

Onsdag fortalte viceformand Thor Gunnar Kofoed til DR, at der ikke tros på de beregninger, ekspertgruppen bag en ny CO2-afgift har lagt frem.

- Vi mener simpelthen ikke, at de beregninger, de er rigtige. Derfor siger vi bare, lad os tage Svarer-rapporten som et partsindlæg, og vi har også vores beregninger på disse ting, så vi må finde en løsning, lød det overfor mediet.

I rapporten lyder det blandt andet, at den højeste afgift vil betyde en nedgang i beskæftigelsen på 8.000 fuldtidsstillinger, men at der i den samlede danske beskæftigelse er tale om små justeringer, fordi 800.000 skifter job hvert år.

Men ifølge Ritzau er viceformanden for Landbrug & Fødevarer stærkt uenig i dette. Overfor nyhedsbureauet kalder Thor Gunnar Kofoed det for decideret »farligt« at følge anbefalingerne fra Svarer-udvalget.

Men viceformandens kritik repræsenterer ikke organisationen, lyder det fra formand Søren Søndergaard i en skriftlig kommentar sent onsdag aften overfor Ritzau.

»For egen regning«

- De citater, Thor Gunnar Kofoed har givet til DR, står for egen regning, er ikke Landbrug & Fødevarers linje og er i modstrid med det, jeg har sagt den seneste uge, lyder det fra formanden.

- Vi anerkender Svarers arbejde som et vigtigt input, og vi har en klar intention om at finde løsninger, der udvikler vores erhverv og gør en reel forskel for den grønne omstilling.

Det er også det, der står i regeringsgrundlaget, påpeger Søren Søndergaard.

Formanden fremhæver desuden overfor Ritzau, at organisationen vil gå konstruktivt ind i trepartsforhandlingerne.

- Svarer har løst sin opgave. Sagligt og grundigt. Nu er det op til treparten at løse sin.

Overfor Effektivt Landbrug fortæller Thor Gunnar Kofoed, at han ikke har yderligere kommentarer.

Det er ikke lykkedes for os at få fat i Søren Søndergaard.

Læs også