bannerPos

EU’s fødevaresikkerhedsagentur henter L&F-profil til bestyrelsen

Annette Toft er nyt medlem af bestyrelsen hos EFSA,

Henning K. Andersen

10-07-2018 12:44
Landbrug & Fødevares direktør i Bruxelles, Annette Toft, er udpeget som bestyrelsesmedlem af den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet, EFSA. Beslutningen er taget i EU’s Ministerråd, efter indstilling fra EU-kommissionen og høring i Europa-Parlamentet.

- I forhold til, at man bliver målt og vejet af både Parlamentet, Kommissionen og Ministerrådet, er det en kæmpe ære, siger Annette Toft. 

- I bestyrelsen vil jeg arbejde for et EFSA, som laver troværdige og videnskabelige risikovurderinger. Det selvsamme videnskabelige arbejde skal få nye løsninger hurtigt ud til landbruget – alt sammen mens vi er gennemsigtige for både aktører, forskere, producenter og resten af verden.

Annette Toft har flere års erfaring i at håndtere faglige og politiske opgaver indenfor forsknings- og innovationsområdet, veterinær, foder og fødevareområdet i såvel national som international kontekst.

- Vi er glade og stolte over, at Annette Toft har fået en plads i EFSA. Der er ikke en selvfølge, at der overhovedet kommer en dansker derind. Hendes store bestyrelseserfaring, og kæmpe viden om fødevaresektoren, bliver helt sikkert en drivkraft, siger Martin Merrild, Formand for Landbrug & Fødevarer.

Annette Toft er i dag udover sin direktørpost i L&F, formand for aktiviteter, blandt andet på det fødevarepolitiske område, hos COPA COGECA – den europæiske organisation for landmænd og fødevare-andelsselskaber.

- Vi glæder os meget – både som Landbrug & Fødevarer og som medlemmer af COPA COGECA. Annette Tofts solide rødder i både forskernes og primærproducenternes verden er en stor gevinst for EFSA siger Martin Merrild.
 
EFSA er en videnskabelig EU-institution, som rådgiver Kommissionen og Parlamentet om flere områder, der vedrører fødevarekæden, blandt andet fødevarer og foder, ernæring, dyresundhed og -velfærd, plantebeskyttelse og plantesundhed. Derudover undersøger de effekterne, som fødevareklyngen kan have på biodiversiteten. 
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer