Kommissionen vil ikke blande sig i dansk overimplementering af EU-regler

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager afviser at give hjælpende hånd for at forhindre overimplementering af EU-lovgivning i Danmark.

Der kommer ingen hjælpende hånd til dem, der mener, at Danmark overimplementerer EU-lovgivningen fra EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Det er nemlig slet ikke hendes bord, slog hun fast mandag aften i Agerskovhallen.

Her blev hun spurgt af Jens Peter Aggesen, stifter af den såkaldte Agerskovgruppe, om hun kunne hjælpe med at skaffe et trecifret milliardbeløb tilbage til danske landmænd. Så mange penge mener Jens Peter Aggesen nemlig, at dansk overimplementering af EU-regler har kostet. 

Margrethe Vestager afviste dog.

- Nej. Nej, det kan jeg ikke.

- Det, der sker, er ikke, at de overimplementerer EU-lovgivning. Det, som sker, er, at de siger, at nu de er i gang, så kunne det også være nyttigt at gøre andet. Så trækker de partiprogrammet og siger, »vi kunne jo også lige«. Det er det, som sker, sagde hun.

Hun fortalte, at hverken Kommissionen eller Europa-Parlamentet kan bebrejdes, hvis implementeringen af EU’s regler betyder, at lovgivningen bliver strammere end, hvad man har besluttet i Bruxelles.

- Vi sidder herhjemme og pynter det, som er besluttet i Bruxelles som et juletræ. Og det er ikke sådan et smukt juletræ i en farve. Et parti synes, at der skal rødt pynt på. Et andet ønsker grønt pynt på, og nogle ønsker endnu mere grønt pynt på, og så ender vi i en situation, hvor vi har lavet en ny lovgivning med en kerne af det, som er besluttet i Bruxelles. Resten er helt på eget ansvar, sagde Margrethe Vestager.

- Det er ingen hjælp, lød det med det samme fra Jens Peter Aggesen.

- Nej, men til gengæld er de tættere på dem, som du skal have fat i, lød modsvaret, der blev mødt af store klapsalver. 

Læs også