L&F hilser R-forslag til jordfordeling velkomment

L&F ser gerne, at De Radikales forslag om at afsætte en milliard kroner til jordudtagning bliver til virkelighed.

De Radikale vil nu have afsat en milliard kroner til jordudtagning i finansloven, sådan som Landbrug & Fødevarer (L&F) foreslog i februar måned sammen med DN.

L&F håber nu, at der kan samle sig et politisk flertal bag R-forslaget, så der kan komme gang i jordudtagningen.

- I dansk landbrug er vi klar til at handle, siger adm. direktør Anne Ahrnung, og konstaterer, at forslaget nu er kommet på bordet i forhandlingerne, »hvilket er rigtig glædeligt«.

- Selve finansieringen af forslaget er der flere bud på. Uanset hvordan den del ender, håber vi, at politikerne bliver enige, og glæder os over, at politikerne har lyttet til det fælles udspil, Landbrug & Fødevarer sammen med DN kom med tilbage i februar, siger Anne Arhnung, som fastslår, at udtagning af jorde vil være godt for både klima, miljø, natur og biodiversitet.

Frivillighed

De Radikale vil udtage en tredjedel af det nuværende landbrugsareal i Danmark inden 2050. Landbrugsjorden skal omdannes til skov, natur og græsenge. Og det skal ske ad frivillighedens vej.

- I dansk landbrug er vi klar til at handle

Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer

Finansieringen af jordudtagningen i 2020 skal ifølge de Radikale komme fra en selskabsskat, mens den fra 2021 skal betales af midler fra EU's landbrugsstøtte.

Læs også