L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Oven på den vådeste februar nogensinde indkalder Landbrug & Fødevarer nu til stormøde om problemer med marker, der står under vand, afgrøder, der rådner og gylletanke, der er fyldt op.

De store mængder regn skaber tydeligvis så store problemer for de danske landmænd, at kommuner og stat må tage ansvar, lyder det fra organisationen, som kalder til stormøde i Brædstrup på lørdag den 29. februar. 

Medarrangør er Danske Vandløb.

Opfordring

Formand for L&F, Martin Merrild, mener, at stat og kommuner må tage ansvar for de vandløb, der skal lede regnen væk fra landmændenes marker.
 
- Vejret kan vi aldrig være herre over, og store mængder regn er ikke fremmed. Men den manglende handling fra mange kommuner og regeringen i forhold til vores vandløb er et svigt af både husejere, diverse lodsejere samt mange landmænd. Der er behov for langt større handling fra kommunerne, så gennemstrømningen i vandløbene forbedres, og fra statens side har vi stærkt brug for en forbedret vandløbslov, siger Martin Merrild, og tilføjer:
 
- Jeg håber, at mange landmænd og alle andre, der lider under vandmasserne, vil tilmelde sig for at vise, hvor udfordret vi er, når kommuner og regeringen svigter ansvaret for vores vandløb. Landbruget er og vil gerne være en del af løsningen på klimaforandringerne, men det kræver også aktive myndigheder, som løfter deres del af ansvaret.

Man kan tilmelde sig på www.lf.dk


mip

 

 

 

 

Læs også