bannerPos

Medie: Uenighed i opposition om CO2-udledning

Det er ikke alt, man er enig om i den grønne blok om fremtidens klimapolitik. Arkivfoto: Kristian Kirk Mailand/Maimento

Henning K. Andersen

21-01-2019 11:00
Det skal være slut med at landbruget kan slippe for at bidrage til kampen mod klimaforandringerne. Det er der enighed om i den grønne fløj i Folketinget, skriver ugebrevet Mandag Morgen. Men hvordan man nedbringer klimabelastningen er der stor uenighed om.

Alternativet vil øge afgifterne på kød, og de øgede indtægter skal omprioriteres via statskassen. Men det forslag møder stor modstand i både Enhedslisten og hos Socialdemokratiet. Det skriver ugebrevet Mandag Morgen

- Vi siger blankt nej til Alternativets kødafgift, fordi vi ikke vil have, at lavindkomstfamilien skal stå og vurdere, om der er råd til et halvt kilo hakket oksekød, der har en skat på 17 kr. kiloet, mens direktøren spiser oksemørbrad til 400 kr. kiloet belagt med den samme afgift. Det vil vi ikke være med til, siger Søren Egge Rasmussen (EL), der er klimaordfører hos Enhedslisten. 

Her vil man i stedet lægge afgifter på landbrugets udledning af CO2, og føre penge tilbage til landbruget via statstilskud til klimareformer. 
Alternativets forslag møder også modstand hos Socialdemokratiet.

- Vi vil ikke være med til at individualisere problemerne, sådan som Alternativets forslag om afgift på kød gør, og sådan som regeringens forslag om klimamærkninger gør det. Vi tror, at det er klogere at gå til det med strukturelle ændringer i stedet for at sende hele ansvaret ned i køledisken med mærkninger og afgifter, siger klimaordfører Jens Joel (S).

Ifølge Mandag Morgen er det langt fra sikkert, at partierne i den grønne fløj, der udover Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet omfatter SF og Radikale Venstre, kan bevare det fælles fodslag, når Folketinget på den anden side af årets valg skal gøre den klimaplan, som den nuværende regning fremsatte sidste år.

Det kan åbne op for, at Socialdemokraterne finder andre forligspartnere, alt afhængigt af den politiske situation. 
 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer