bannerPos

Medie: Uenighed i opposition om CO2-udledning

Det er ikke alt, man er enig om i den grønne blok om fremtidens klimapolitik. Arkivfoto: Kristian Kirk Mailand/Maimento

Henning K. Andersen

21-01-2019 11:00
Det skal være slut med at landbruget kan slippe for at bidrage til kampen mod klimaforandringerne. Det er der enighed om i den grønne fløj i Folketinget, skriver ugebrevet Mandag Morgen. Men hvordan man nedbringer klimabelastningen er der stor uenighed om.

Alternativet vil øge afgifterne på kød, og de øgede indtægter skal omprioriteres via statskassen. Men det forslag møder stor modstand i både Enhedslisten og hos Socialdemokratiet. Det skriver ugebrevet Mandag Morgen

- Vi siger blankt nej til Alternativets kødafgift, fordi vi ikke vil have, at lavindkomstfamilien skal stå og vurdere, om der er råd til et halvt kilo hakket oksekød, der har en skat på 17 kr. kiloet, mens direktøren spiser oksemørbrad til 400 kr. kiloet belagt med den samme afgift. Det vil vi ikke være med til, siger Søren Egge Rasmussen (EL), der er klimaordfører hos Enhedslisten. 

Her vil man i stedet lægge afgifter på landbrugets udledning af CO2, og føre penge tilbage til landbruget via statstilskud til klimareformer. 
Alternativets forslag møder også modstand hos Socialdemokratiet.

- Vi vil ikke være med til at individualisere problemerne, sådan som Alternativets forslag om afgift på kød gør, og sådan som regeringens forslag om klimamærkninger gør det. Vi tror, at det er klogere at gå til det med strukturelle ændringer i stedet for at sende hele ansvaret ned i køledisken med mærkninger og afgifter, siger klimaordfører Jens Joel (S).

Ifølge Mandag Morgen er det langt fra sikkert, at partierne i den grønne fløj, der udover Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet omfatter SF og Radikale Venstre, kan bevare det fælles fodslag, når Folketinget på den anden side af årets valg skal gøre den klimaplan, som den nuværende regning fremsatte sidste år.

Det kan åbne op for, at Socialdemokraterne finder andre forligspartnere, alt afhængigt af den politiske situation. 
 

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next