bannerPos

Medie: Uenighed i opposition om CO2-udledning

Det er ikke alt, man er enig om i den grønne blok om fremtidens klimapolitik. Arkivfoto: Kristian Kirk Mailand/Maimento

Henning K. Andersen

21-01-2019 11:00
Det skal være slut med at landbruget kan slippe for at bidrage til kampen mod klimaforandringerne. Det er der enighed om i den grønne fløj i Folketinget, skriver ugebrevet Mandag Morgen. Men hvordan man nedbringer klimabelastningen er der stor uenighed om.

Alternativet vil øge afgifterne på kød, og de øgede indtægter skal omprioriteres via statskassen. Men det forslag møder stor modstand i både Enhedslisten og hos Socialdemokratiet. Det skriver ugebrevet Mandag Morgen

- Vi siger blankt nej til Alternativets kødafgift, fordi vi ikke vil have, at lavindkomstfamilien skal stå og vurdere, om der er råd til et halvt kilo hakket oksekød, der har en skat på 17 kr. kiloet, mens direktøren spiser oksemørbrad til 400 kr. kiloet belagt med den samme afgift. Det vil vi ikke være med til, siger Søren Egge Rasmussen (EL), der er klimaordfører hos Enhedslisten. 

Her vil man i stedet lægge afgifter på landbrugets udledning af CO2, og føre penge tilbage til landbruget via statstilskud til klimareformer. 
Alternativets forslag møder også modstand hos Socialdemokratiet.

- Vi vil ikke være med til at individualisere problemerne, sådan som Alternativets forslag om afgift på kød gør, og sådan som regeringens forslag om klimamærkninger gør det. Vi tror, at det er klogere at gå til det med strukturelle ændringer i stedet for at sende hele ansvaret ned i køledisken med mærkninger og afgifter, siger klimaordfører Jens Joel (S).

Ifølge Mandag Morgen er det langt fra sikkert, at partierne i den grønne fløj, der udover Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet omfatter SF og Radikale Venstre, kan bevare det fælles fodslag, når Folketinget på den anden side af årets valg skal gøre den klimaplan, som den nuværende regning fremsatte sidste år.

Det kan åbne op for, at Socialdemokraterne finder andre forligspartnere, alt afhængigt af den politiske situation. 
 

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next