bannerPos

Merrild tilfreds: EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F-formand Martin Merrild påpeger, at det er vigtigt, at der bliver taget højde for de enkelte medlemslandes landbrug og fødevareproduktion – og at EU-strategien kan tilpasses derefter. Foto: Erik Hansen

AF: DANIEL BARBER

JOURNALIST
23-10-2020 14:07
L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Det Europæiske Råd vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Det Europæiske Råd har erklæret tre hovedmål for medlemsstaterne: At sikre tilstrækkelige fødevarer til rimelige priser, at bidrage til EU's klimaneutralitet inden 2050 og at garantere en rimelig indkomst og stærk støtte til fødevareproducenter. 

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next