bannerPos

Radikale taler om næste planperiode i kvælstof-forhandlinger

Zenia Stampe ønsker reducerede gødskningsnormer genindført.
19-11-2019 10:56

De Radikale kæder nuværende drøftelser om fremrykning af miljøkrav fra 2021 til 2020 sammen med slutmålet i 2027, skriver Altinget.

Lige nu forhandler regeringen med sine støttepartier om, hvordan man nedbringer landbrugets udledning af kvælstof frem mod 2021. I sit finanslovsudspil har regeringen bebudet, at man vil fremrykke miljøkravene i den målrettede regulering, som betyder, at landbruget næste år skal udlægge 380.000 hektar målrettede efterafgrøder. 130.000 hektar mere end det ellers var aftalt tidligere i år af de blå partier før valget. Begrundelsen for fremrykningen er, at det går for langsomt med at få realiseret de kollektive virkemidler, som vådområder, minivådområder og privat skovrejsning.

Hos De Radikale ønsker man dog at tale noget længere end 2021 i de igangværende forhandlinger. Det siger den radikale miljøordfører, Zenia Stampe til Altinget.

- Vi vil ikke stå i en situation igen, hvor det kommer som en overraskelse, at vi overhovedet ikke bevæger os i den rigtige retning. Vi skal have sikkerhed for, at sådan en situation ikke opstår igen. Det er det springende punkt for os i forhandlingerne, siger hun til Altinget, der ikke har kunnet få ordføreren til at uddybe, hvilke konkrete formuleringer om at nå EU's Vandrammedirektiv, der indgår i forhandlingerne.

Lige nu er der lagt op til, at man i perioden frem mod 2027 skal reducere kvælstofudledningen med mere end 6.000 tons yderligere end det, som man skal nå inden 2021. Ifølge Altinget bakker Zenia Stampe op om fremrykningen af miljøkravene, men hun fortæller, at hun dog allerhelst ser de reducerede gødningsnormer genindført.

Venstre har forladt kvælstofforhandlingerne med regeringen.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next