S og SF vil have skærpede pesticid-mål

Belastningen fra sprøjtemidler skal længere ned, mener S og SF, der vil skærpe de nuværende mål for pesticidbrug. Venstre er positiv.

De politiske forhandlinger om pesticidmålene forløber i disse uger på Christiansborg. Og hvis det står til de røde partier i forligsgruppen, skal de nuværende mål for landbrugets brug af pesticider strammes yderligere. Det skriver Altinget.dk.

- Det er afgørende for os, at vi får en nedadgående belastningskurve. At man år for år bevæger sig mod lavere og lavere belastning, siger miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) til Altinget.dk.

Samme melding kommer fra hans kollega hos SF, Trine Torp. I en skriftlig kommentar til mediet skriver hun, at "Vi vil have fastsat et endnu lavere belastnings-mål, og vi vil meget gerne have målrettet afgiften endnu mere præcist på de mest belastende stoffer"

Selv om Venstre ikke kræver, at kravene skal skærpes, er partiets miljøordfører Erling Bonnesen klar til at debattere pesticidmålsætningen.

- Vi går positivt ind i drøftelserne for at se på, hvad der er realistisk at sætte som mål. Men det skal være realistisk i den virkelige verden, og vi vil ikke lægge os fast på noget på nuværende tidspunkt, siger Erling Bonnesen (V). 

- Der er ikke nogen, der vil have en større belastning end nødvendigt. Vi er glade for, at det er gået den rigtige vej med en faldende belastning, så vi kan passe godt på natur, miljø og drikkevand, tilføjer han.

Han tilføjer overfor Altinget.dk, at det stadig er Venstre-politik at få sænket pesticidafgiften. En sænkning ligger dog ikke i kortene, da rød blok og Konservative blokerer for det. 
 

Læs også