Nyansat: Bliver drevet af et meningsfuldt arbejde

Ida Rytter Jensen er ny miljørådgiver ved Fjordland. For hende er det meningsfyldt at arbejde med grøn energi. Hun elsker at få ting til at ske og at kunne hjælpe andre.

Opstilling af vindmøller, etablering af minivådområder, miljøgodkendelser og meget andet, er noget af det som, Ida Rytter Jensen sidder med som miljørådgiver ved Fjordland.

Hun har mange års erfaring fra projektledelse i særligt kommuner og begyndte som miljørådgiver i Fjordlands afdeling i Thisted den første maj.

- Jeg er meget hurtigt kommet i gang med at bidrage til projekterne. Jeg har også følt, at dét, jeg kommer med, kan bruges. Lynhurtigt fornemmer man, at der er brug for en, og det er en dejlig følelse, forklarer hun.

Teamet, som Ida Rytter Jensen er en del af, sidder i de tre afdelinger i Thisted, Skive og Lemvig.

- Hver tirsdag formiddag er jeg i Lemvig, hvor vi sammen gennemgår igangværende projekter. Derudover så følger jeg en anden miljørådgiver, som sidder i Lemvig, som jeg mødes med én gang om ugen, som har stor erfaring i landbrugssager og vindmøllesager.

Landbrug og landskab forenes

Meningen med jobbet for Ida Rytter Jensen rækker ud over ansættelsen hos Fjordland. For hende, er det meningsfuldt at arbejde med grøn energi, hvilket hun har gjort gennem flere årtier som planlægger, udviklingskonsulent og projektleder inden for landområder og landdistrikters udvikling.

- Jeg har altid haft den indstilling, at jeg ønsker at få ting til at ske. Jeg synes, jeg kan gøre en forskel i rådgivningsbranchen for den grønne omstilling, ved at jeg hjælper til med, at ressourcerne bliver brugt på en måde, så de bringer mest gavn. Der er mange forskellige interesser inden for landbrug og landskab, som skal forenes, for at gøre en forskel. Det er den del af rådgivningen, som jeg finder meningsfuldt, siger hun.

Oprindeligt er Ida Rytter Jensen uddannet landinspektør med en master i landskabsforvaltning. Hun har 11 års erfaring som planlægger i den tekniske forvaltning, samt 16 års erfaring som udviklingskonsulent.

Bare at hjælpe

Både ønsket om at hjælpe i den grønne omstilling og lysten til at hjælpe kunderne godt på vej i deres miljøprojekter driver Ida Rytter Jensen:

- Mit arbejde handler egentlig bare om at hjælpe. Primært hjælper vi landmænd og udviklere, og så samarbejder vi med følgegrupper omkring energiprojekter, hvor der sidder repræsentanter for lokalsamfund og landsbyer. Her kan jeg redegøre for lovgivningen og hjælpe med papirarbejde til ansøgninger – som i øvrigt kan være meget omfattende. Vi kan blandt andet sørge for lokalplaner, miljørapporter eller naturundersøgelser. Mest spændende for nogle kunder er at få en redegørelse for, hvordan projektet ser ud, hvis det bliver realiseret, og det kan vi også, forklarer hun.

Tilbage i 2021 fusionerede Landbo Limfjord, Lemvigegnens Landboforening og LandboThy og blev til Fjordland.

Læs også