Landbrugsrådgivning havde 2,5 millioner i overskud

Forud for generalforsamlingen i Fyns Familielandbrug den 19. marts er regnskabet for det fælles rådgivningsselskab med familielandbruget i Syd- og Sønderjylland, Landbrugsrådgivning Syd, blevet offentliggjort.

Årets resultat lander på 2.554.000 kroner, mod et regnskabsresultat i 2018 på 829.000 kroner. Omsætningen lå i 2019 på omkring 64 millioner kroner, hvilket har været niveauet gennem de senest godt ti år.

Det ser direktør Børge Sørensen som tilfredsstillende og sundt, og tilføjer, at Landbrugsrådgivning Syd har som et mål at yde en høj faglig rådgivning til en konkurrencedygtig pris. Direktøren henviser endvidere til, at Landbrugsrådgivning Syd tilmed løbende får flere kunder, mens altså at omsætningen fastholdes.

Endelig fremhæver direktøren også, at antallet af medarbejdere har været faldende – så omsætningen pr. medarbejder faktisk har været stigende set over en årrække.

Landbrugsrådgivning Syd har i dag 30 procent flere kunder end i 2008, da Landbrugsrådgivning Syd blev dannet.

Halvdelen udloddes

Bestyrelsen i Landbrugsrådgivning Syd har besluttet, at halvdelen af årets resultat skal udloddes til ejerforeningerne. Ejerforeningerne under Landbrugsrådgivning Syd er foruden familielandbruget på Fyn, Sønderjysk Familielandbrug, Familielandbruget Sydvest og Familielandbruget LRS-Vejle.

Formand for Landbrugsrådgivning Syd, Antoni Stenger fremhæver, at resultatet er med til at styrke ejerforeningerne, og dermed kommer det medlemmerne af ejerforeningerne til gode.

- Det er væsentligt for os som ejerforeninger med en robust økonomi, så vi kan udføre et politisk arbejde til gavn for vores medlemmer, siger formanden og med henvisning til det gode regnskabsresultat fremhæver han, at Landbrugsrådgivning Syd er en meget sund virksomhed med en høj soliditet – med afsæt heri med en god fremtid.

 

 

Læs også