SLF giver gratis rådgivning ved åbent hus i Vojens

Torsdag 7. juni kan landmænd lægge vejen forbi Vojens og få gratis rådgivning. SLF inviterer alle interesserede til et åbent hus arrangement på Billundvej 3, hvor der individuelt drøftes optimering og konkurrenceevne ud fra landmandens fraktilanalyse.

- De fleste landmænd kender en fraktilanalyse, men det er måske de færreste, der gør brug af den, siger cheføkonom Andreas Gram i SLF.
- Derfor har vi lavet et gratis arrangement, hvor man kan komme ind og få rådgivning og ideer til optimering af driften.
Det kan nogle gange være få justeringer, som skal til, pointerer Andreas Gram.  
En fraktilanalyse giver et hurtigt overblik over bedriftens konkurrenceevne og forbedringspotentialer på basis af driftsgrenanalysens resultater.
 I analysen kan man for eksempel se udbytte af planteavl, bygnings- og maskinomkostninger, jordleje, foderomkostninger, dækningsbidrag pr. årsko etc.
-  Fraktilanalysen giver et overblik over, hvordan det går med landmandens bedrift, og hvor man kan sætte ind for at få størst optimeringseffekt. Hvis man fx har et højt forbrug af grovfoder, men ydelsen er lav. Så er der måske noget, der skal justeres et sted, fortæller Andreas Gram, der har taget initiativ til arrangementet.
 

Bred repræsentation af rådgivere

Arrangementet finder sted mellem kl. 13 og 16 den 7. juni. Flere økonomikonsulenter og planteavlsrådgivere fra SLF deltager, og samtidig er SvineRådgivningen og Syddansk Kvæg inviteret med.
På den måde har landmanden mulighed for at få en snak med alle rådgiverne på skift og komme bredt omkring bedriften på mindre end et par timer. 
Det er vigtigt, at man tilmelder sig først på slf.dk, så SLF kan have landmandens fraktilanalyse klar på dagen. Oplysningerne trækkes hos SEGES.
SLF er samtidig vært med kaffe og kage. Har man ikke tid den pågældende dag, kan landmanden møde os på dyrskuet i Aabenraa 1. og 2. juni og høre mere om den gratis rådgivning.

Læs også