Skolebørn på besøg hos mælkeproducent

Mælkeproducent Ib Damgaard Andersen fra Hornslet havde før første gang besøg af en skoleklasse til rundvisning på gården. - Hvis der er andre, der skulle spørge, om de må komme forbi, så bliver det ikke et nej, lyder det fra en begejstret landmand.

Kalvene var et hit. Fotos: Djursland Landboforening Madpakkerne blev nydt i haven. Børnene stillede mange spørgsmål. Både børn og voksne havde en skøn dag.

0.A og 0.B fra Haarup skole fik sig en helt særlig oplevelse, da de var på skoleudflugt ud til landmand Ib Damgaard Andersen, som til dagligt driver Heden Jersey i Hornslet. De 31 elever og fire voksne fik en rundtur på gården, som Lisbeth og Ib Damgaard Andersen overtog i 1989, og børnene fik set de 152 jerseykøer, helt tæt på.

Det er første gang, at Ib Damgaard Andersen har en skoleklasse på besøg, og han er ret begejstret for oplevelsen.

- Det var en virkelig positiv og sjov oplevelse. 31 børn fylder selvfølgelig meget, og det skal de i den størrelse, men det gik helt utroligt godt, lyder det fra Ib Damgaard Andersen.

Efter rundvisningen gik de alle i haven, hvor børnene kunne spise deres medbragte mad og spørge ind til al det, de havde set i løbet af dagen.

- Jeg må nok sige, at jeg er noget overrasket over, hvor videbegærlige børnene er, og hvor fornuftige spørgsmål, de stillede. De fik virkelig noget viden om, hvor mælken kommer fra. Dette var mit første besøg, men er der andre, der spørger, om de må komme forbi, så bliver det ikke et nej, lyder det fra Ib Damgaard Andersen.

Læs også