Skovdyrkerne leverer rekordstærkt regnskab

De fem lokalforeninger i Skovdyrkerne kom ud af seneste regnskabsår med et samlet plus på 6,5 millioner kroner.

De fem lokalforeninger i Skovdyrkerne kom ud af seneste regnskabsår med et samlet plus på 6,5 millioner kroner. Det er rekord.

Skovdyrkerne kom styrket igennem det seneste regnskabsår.

Landets fem skovdyrkerforeninger har samlet leveret et overskud på 6,5 millioner kroner. Det er rekord. Omsætningen er steget til 579 millioner kroner, hvilket er en stining på 8,2 procent i forhold til året før.

Det er samtidig første gang i tre år, at alle foreninger har sorte tal på bundlinjen.

- Råtræmarkedet var brandvarmt i 2020/2021, og skovningsaktiviteten var derfor usædvanlig høj. Samtidig vokser skovrejsning som forretningsområde – godt hjulpet på vej af statens tilskudsordninger og stor interesse for at plante træer mod klimaforandringer, lyder begrundelsen i Skovdyrkernes årsberetning.

- Omvendt trækker flis- og juletræsmarkedet i den anden retning. Markedet for juletræer er kun lige på vej ud af mørket, og flispriserne er ramt af en nedadgående tendens, fremgår det.

Alle foreninger har sorte tal

Det mest markante årsresultat leverer Skovdyrkerne Nord-Øst. Overskuddet er ikke størst, men forbedringen fra forrige regnskabsår er på næsten to millioner kroner. Fra et underskud i 2019/2020 på 914.000 kroner til årets overskud på godt og vel en million kroner.

I Skovdyrkerne Vestjylland er der for 34. gang i træk et positivt resultat. Denne gang er det på 1.924.000 kroner. Før korrektion for formuepleje og skat er resultatet på 1.250.000 kroner.

Skovdyrkerne Midt driver relativt store juletræs- og klippegrøntforretninger. I 2020-sæsonen lykkedes det at skabe en god balance mellem indkøb og salg i begge forretningsområder og dermed tilfredsstillende dækningsbidrag. Foreningen lander et resultat på 884.000 kroner ud af en omsætning på 94 millioner kroner.

 

 

Læs også