Lukket for kontrakttegning

Med kontrakt på de sidste 2.000 hektar, som Nordic Sugar ønskede, er der nu lukket for yderligere kontrakttegning til 2020.

ROER - Vi har nu lukket for kontrakttegning til 2020-kampagnen. Det har vi gjort, efter vi har fået de sidste 2.000 hektar – og lidt til – ind, som vi syntes, vi manglede.

Sådan lyder det fra chefkonsulent Bo J.M. Secher fra Agricentret i Nykøbing Falster, hvor der samtidig hersker stor tilfredshed med den opbakning til fabrikkerne, som tegningen har vist.

Med yderligere 2.000 hektar indtegnede roer går det store puslespil op, så der er udsigt til det forventede og ønskede antal hektar med roer til fabrikkerne i Nykøbing Falster og Nakskov.

Selv om roer af mange betegnes som gode i sædskiftet og stadig har en rimelig afregningspris, har flere dyrkere i år – i modsætning til tidligere år – været lidt mere tilbageholdende med at tegne sig til det følgende års kampagne.

Tilbage på sporet

- Særligt tegningen i 2019 var præget af en stærk konkurrence fra meget høje priser på alternative afgrøder, hvilket medførte, at roearealet i 2019 har været forholdsvist lille, oplyser Bo J.M. Secher og tilføjer:

- Med den ekstrategning, der nu er sket i sidste omgang, er det samlede volumen ved at være tilbage på sporet og de mængder, man kender fra tidligere år.

Om årets høst af økoroer, fortæller Bo J.M. Secher, at økologikampagnen blev afsluttet i løbet af de første dage, og at den er gået over al forventning.

- Vores dyrkere har været meget engagerede, og 2019 slutter med nogle meget fine udbytter. Ligeledes er oparbejdningen på fabrikken forløbet meget tilfredsstillende. Med faldende priser på andre afgrøder er de økologiske roer en meget konkurrencedygtig afgrøde, pointerer han.

Læs også