Nordic Sugar lancerer app til roedyrkerne

En ny app fra Nordic Sugar skal forbedre kommunikationen til sukkerroedyrkerne.

For at styrke kontakten til sukkerroe-
dyrkere lancerer Nordic Sugar i løbet af foråret en ny app, der præsenterer dyrkerne for vigtige informationer og nyheder.
Det oplyser chefkonsulent Bo JM Secher fra Agricenter Danmark ved Nordic Sugar, og fortæller, at for eksempel de nyheder, som hidtil bliver vist på dyrkerportalen, vil være tilgængelige på den nye app.
- Det vil sige, at en dyrker i marken kan læse de nyeste vejledninger fra Agricentret om for eksempel ukrudt-, skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse, forklarer Bo JM Secher og tilføjer, at der også vil være mulighed for at se specifikke oplysninger vedrørende ejendommen, som har relevans i den aktuelle periode.
På nuværende tidspunkt for eksempel kontraktmængder og nødvendigt roeareal baseret på et fem års gennemsnit og senere i forbindelse med kampagnen, oplysninger om leveringsplan, leveringer og detaljer om de enkelte leverede læs.
 

App bliver udvidet

Efter kampagnen 2017 er det blevet tydeligt, at Nordic Sugar med de nye transportordninger skal medvirke til, at der bliver en endnu bedre kommunikation.
Her er den nye app et af de værktøjer, der skal gøre en forskel. App’en vil også indeholde en chat-funktion, som dyrkerne kan benytte til at sende et spørgsmål eller en kommentar direkte til Agricentret.
På sigt vil Nordic Sugars app blive udvidet med flere andre funktioner. For eksempel vil der blive udviklet et værktøj til benchmark, hvor man vil kunne følge væksten af sine roemarker ved hjælp af satellitmålinger, og benchmarke dem op mod roemarker i en radius af 10 kilometer.
- Systemet vil med tiden også blive udvidet med rådgivningsmodeller, beregninger og opslagsmuligheder, meddeler Bo JM Secher, som slutteligt gør opmærksom på, at Nordic Sugar-app’en, der vil kunne bruges fra alle smartphones, forventes at blive frigivet i løbet af april.

 

Læs også