bannerPos

Hvis den halte ko selv kan vælge underlag

Der er flere ting at tage højde for, når man skal tage stilling til om koen skal i en enkeltboks eller en fællesboks. Foto: Aarhus Universitet

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
05-03-2020 13:37
En gruppe køer har gjort Aarhus Universitet klogere på, hvilke underlag køerne foretrækker i sygeboksen, efter et forsøg, hvor de selv kunne vælge mellem gummimåtte og sand.

Et Foulum-forsøg med sygebokse har stillet en gruppe halte køer overfor at skulle vælge underlag i boksen - enten en gummimåtte eller sand. Samtidig fik man testet, om den enkelte ko foretrak at være i næsheden af andre køer, eller alene.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next