Slagtesvineproducent: - Vi bruger toksinbinder som en forsikring

Trenden er, at der er stigende problemer med mykotoksiner i både korn og halm i Europa. Det viser blandt andet analyser af de prøver, som Biomin løbende får indsendt fra deres kunder.

Biomin tilbyder en hurtig og avanceret analyse, der kan analysere for mere end 50 forskellige mykotoksiner og metabolitter. Her lægges de udtagene råvareprøver i en dertil udviklet kasse med vejledning, og DHL afhenter derefter kassen direkte på ejendommen. Biomin tilbyder en hurtig og avanceret analyse, der kan analysere for mere end 50 forskellige mykotoksiner og metabolitter. Her lægges de udtagene råvareprøver i en dertil udviklet kasse med vejledning, og DHL afhenter derefter kassen direkte på ejendommen. Biomin tilbyder en hurtig og avanceret analyse, der kan analysere for mere end 50 forskellige mykotoksiner og metabolitter. Her lægges de udtagene råvareprøver i en dertil udviklet kasse med vejledning, og DHL afhenter derefter kassen direkte på ejendommen.

- Vi vælger jo typisk kornsorter efter udbytte og ikke ud fra modtagelighed for aksfusarium, som man ellers har mulighed for at se i forsøgene fra Flakkebjerg.

Slagtesvineproducent og planteavler Laue Skau, Dalgården i Hejsager ved Haderslev, er de senere år for alvor blevet opmærksom på sortsvalget i hvede i forhold til modtagelighed for aksfusarium.

Som hjemmeblander indgår afgrøderne naturligvis i foderet til de 15.000 slagtesvin,

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også