Forskere vil undersøge, om PFAS ophobes i svinekød
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i grise.

Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
I Danmark har PFAS været på dagsordenen i flere år, men selvom det er kendt, at animalske fødevarer kan være en kilde til menneskers PFAS-eksponering, mangler der stadig vigtig viden, om hvor meget PFAS, der optages i de produktionsdyr, vi spiser dagligt.
Det oplyser Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) i en pressemeddelelse.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her