Minimér risikoen for smitte med en karantænestald

Risikoen for smitte med SPF-sygdomme minimeres væsentligt med en karantænestald. Det oplyser svinefagdyrlæge, der samtidig gør klart, at det tab, som udgør manglen på avlsdyr, imidlertid ikke kan dækkes af.

Ifølge svinefagdyrlæge Ida Friis Overgaard fra LVK er det selvfølgelig meget ærgerligt og dyrt at skulle slagte avlspolte fra karantænestalden, men det er trods alt langt billigere end at få sygdom ind i besætningen. Risikoen for smitte ved indkøb af polte reduceres med hele syv gange, hvis indsættelse sker gennem en karantæne. Kilde: SPF

Et karantænerum skal opfylde kravet til eget forrum, smittebeskyttelse, eget foderanlæg, eget gylle- eller udmugningsanlæg, og så skal ventilationsanlægget også være adskilt fra ventilationen fra den øvrige besætning. Kilde: SPF

- Vi har i LVK i de seneste måneder haft flere besætninger, der har måttet sætte nyindkøbte polte ud af deres karantænestald, da leverandørbesætningen er faldet for en SPF-sygdom.

Sådan lyder det fra svinefagdyrlæge Ida Friis Overgaard, der påpeger, at det selvfølgelig er meget ærgerligt og dyrt at skulle slagte avlspolte, men at det trods alt er langt billigere end at få sygdom ind i besætningen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også