Management og nye systemer løfter resultaterne

Produktionsresultaterne har flyttet sig på flere parametre i soholdet på Lundgård. Besætningsdyrlægen lægger ikke skjul på, at han er imponeret over, hvordan bedriftens fremtidige leder og stærke team i stalden har hævet niveauet med nye rutiner og tiltag.

På Lundgård anvendes der to blandinger ved fravænning, og det tildeles både som vådfoder, som vådfoder i langkrybber og som tørfoder i automater. Privatfoto Ifølge besætningsdyrlæge Kjetil Johansen fra LVK er der sket et flot løft af resultaterne på Lundgård i Overlade ved Løgstør som følge af de managementmæssige tiltag og nye systemer. Foto: Camilla Bøløkke Ud over syrer så tilskriver Malthe Bach Laursen også vandanlægget fra svenske Anolytech som en del af baggrunden for forbedrede resultater. Anlægget fungerer ved at genererer elektrolyseret vand på stedet fremstillet af salt og vand. Teamet i stalden skal blot sørge for, at der er salttabletter i beholderen. Med vandanlægget får man sammen med en stabil vandkvalitet og rene vandrør uden biofilm også et brugbart biprodukt, der kan anvendes i stedet for andre desinfektionsmidler til rengøring i stalden. Her er det Demi (th) der er ved at tappe fra tanken. I farestalden lægger Malthe Bach Laursen stor vægt på mange daglige fodringer til pattegrisene og tildeling i en ren skål, og det er nøjagtig samme blanding, som grisene fortsætter på i klimastaldene. Fra grisene er 7-10 dage gamle i farestalden tildeles der tørt foder på gulvet, og få dage senere får de desuden tilbudt foderet som opblødt foder i små krybber. Foto: Camilla Bønløkke Med en lille gummiklods i klemme i vandkoppen sikres et vandflow og dermed friskt vand til smågrisene i den første uge efter fravænning. Vandet løber bare, imens staldpersonalet udfører den daglige gennemgang af staldsektionen.

Ifølge besætningsdyrlæge, Kjetil Johansen fra LVK er der sket et flot løft af resultaterne på Lundgård i Overlade ved Løgstør som følge af de managementmæssige tiltag og nye systemer som Malthe Bach Laursen har fået indført.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også