Zinkfri fodring: Management er billigere end foder

SvineRådgivningen sammenligner omkostninger til management med startfoder til smågrisene i forbindelse med de kommende krav om zinkfri fodring.

Jes Callesen, svinerådgiver hos SvineRådgivningen i Herning påpeger, at det ofte er langt billigere og mere effektivt at optimere på pasning og arbejdsrutiner (management), end at investere i et dyrere startfoder til smågrisene.

- Ofte er det faktisk helt gratis at ændre på arbejdsrutiner og gøre tingene mere optimalt. Og som en ekstra bonus kan man ofte også nøjes med et billigere startfoder, når management er i top, uden at grisene får diarré, siger han.

Anbefaler eftersyn

Rådgiveren anbefaler, at man får et eftersyn af arbejdsrutiner og pasning, hvis man vil i gang med at forberede sig til fodring af smågrise uden medicinsk zink.

- Vi hjælper gerne i gang. Og husk, at de søer, som løbes nu, føder grise, der som de første ikke længere skal fodres uden medicinsk zink. Så det er nu, man skal i gang, understreger Jes Callesen.

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også