Efter uændret VEZG-smågrisenotering: Bunden er sandsynligvis nået

VEZG-smågrisenoteringen er fredag uændret 40,00 euro. Noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret på 21,20 euro.

- Efterspørgslen efter smågrise er stabil og til dels også livlig. På udbudssiden er der stadig tilstrækkelige mængder til rådighed, så priserne har tendens til at være stabile, skriver VEZG på foreningens hjemmeside.

Ifølge Danske Svineproducenter aftager prispresset på det europæiske smågrisemarked efterhånden. Udbuddet er ikke længere så stort i forhold til efterspørgslen, og smågrisenoteringerne fortsætter således med at stabilisere sig.

- Porc-Ex hævede sin notering (PRRS negativ) endda med hele 45 kroner til 315 kroner i torsdags, og i Holland er flere smågrisenoteringer steget med 0,50 euro (cirka 3,70 kroner) i den seneste uge. Ifølge forlydender efterspørger Spanien igen flere smågrise. Selvom de nævnte noteringer ikke er de største europæiske smågrisenoteringer, er det alligevel en god indikation på, at bunden sandsynligvis er nået, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Flere tyske markedsinteressenter og -eksperter forventer, at smågrisenoteringerne vil stige i de kommende uger. Selvfølgelig ville det give medvind på smågrisemarkedet, hvis også den tyske slagtesvinenotering igen begynder at stige eller foderpriserne falder.

Læs også