Enzymer skal gøre grise sundere og mere klimavenlige
Udviklingen af et nyt fodringskoncept skal reducere grisenes udledning af klimagasser. Samtidig forventes det, at konceptet vil kunne forbedre grisenes sundhed og dermed reducere behovet for antibiotika og antimikrobielle stoffer i produktionen af grisekød.

Nyt fodringskoncept skal forbedre grisenes sundhed, reducere udledningen af klimagasser samt forbedre grisenes vækstevne og dermed produktionsøkonomien. Arkivfoto
Et nyt forsknings- og innovationsprojekt skal udvikle et fodringskoncept, som forbedrer grises mikrobiota, det vil sige de mikroorganismer, der lever i mavetarmkanalen hos grisene.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.
Prøv os for 10 kr. om ugen
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her