Sodødelighed er under luppen
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bedt forskere fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab undersøge, hvad den stigende sodødelighed i Danmark skyldes. Første del af projektet er netop afsluttet.

Forskere fra Institut for Husdyr og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet har i et nyt notat undersøgt sodødeligheden i både økologiske og konventionelle produktionssystemer.
I danske sobesætninger har man gennem en årrække konstateret en stigning i dødeligheden hos søer.
Derfor har forskere fra Institut for Husdyr og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet i et nyt notat, der er en del af den forskningsbaserede myndighedsbetjening, Aarhus Universitet udfører for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, undersøgt sodødeligheden i såvel økologiske som konventionelle produktionssystemer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her