Danish Crown sætter fokus på rug som fodermiddel til svin

Danish Crowns rådgivning sætter i samarbejde med den lokale svinerådgivning fokus på rug som et alternativt fodermiddel.

Rug er svær at komme udenom for de svineproducenter, der dyrker deres eget foder. Med de nye vurderinger er rug kommet i spil som et billigt alternativ til hvede, da rug ikke kræver samme pasning og sprøjtning. Dette gør også rug mere bæredygtigt. Vurderingen er, at der kan være en lidt lavere tilvækst hos grisene ved brug af rug i foderblandingen, men dette opvejes økonomisk af, at rug er langt billigere at producere.

Sammen med Seges, KWS og LMO sætter Danish Crowns rådgivning derfor fokus på rug som et alternativt fodermiddel ved et møde onsdag den 19. juni klokken 11.45-14.05 hos Danish Crown i Randers.

Interessant afgrøde

Udbytterne ved rug stiger hurtigere end andre kornsorter. Rug udnytter endvidere vand og næringsstoffer bedre end alternative kornsorter. Samtidig viser udenlandsk forskning desuden interessante resultater for svin, når vi taler om sundhed, dyrevelfærd og bæredygtig produktion generelt. Dette er derfor yderligere interessant når vi taler om OUA, zinkfri fravænning mm, lyder det blandt andet i en meddelelse fra Danish Crown.

- Vi ønsker at sætte fokus på rug som et billigt, bæredygtigt og dermed attraktivt fodermiddel. Derfor har vi hos Danish Crown samlet en række spændende foredragsholdere, som kan gøre os alle klogere på fordelene ved rug, siger Kristian Jensen, chefrådgiver hos Danish Crown og initiativtager til mødet.

Hent viden

På mødet den 19. juni er der mulighed for at få den nyeste viden om rug som fodermiddel og at møde den tyske professor Josef Kamphues, der er en af dem, der ved mest om rug og værdien af rug for grise. Tyskerens indlæg vil foregå på engelsk, men der vil være et bilag på dansk med de væsentligste konklusioner derfra. Desuden vil der være oplæg fra eksperter fra Danish Crowns rådgivning, KWS, Seges og LMO.

Det er gratis at deltage, men arrangementet kræver tilmelding, som sker efter »først til mølle« princippet. Sidste tilmelding er mandag den 17. juni til Danish Crown.

cab

Læs også