Storbrande i Amazonas fylder hos kunderne: Danish Crown lancerer soja-handlingsplan

Perfekt timing. Sådan siger Danish Crowns globale salgsdirektør om offentliggørelse af handlingsplanen for bæredygtig soja. Sidste års storbrande i Amazonas har sat temaet på dagsordenen hos de store supermarkedskæder.

Danish Crown har offentliggjordt sin handlingsplan for at sikre brugen af bæredygtig soja hos ejerne.

Målsætningen er, at al soja i 2025 skal komme fra leverandører, der kan dokumentere en bæredygtig og ansvarlig produktion.

- Indtil for et år siden var soja ikke et tema på møderne med vores kunder, men under og efter de store brande i Amazonas er vi blevet varslet af flere, at de i fremtiden vil stille konkrete krav på området. Derfor vil vores initiativ give os en konkurrencefordel i forhold til leverandører fra Spanien og Tyskland, så jeg er sikker på, at det – udover at være et rigtigt skridt – også vil vise sig at være en god investering, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Konkrete krav

Når det kommer til bæredygtighed, så er det på nuværende tidspunkt i Storbritannien og Sverige, der er længst fremme sammen med det danske hjemmemarked.

De danske detailkæder afleverer også deres handlingsplaner på soja i dag til soja-alliancen, og det er ventet, at der vil blive opstillet meget konkrete krav.

- Jeg kender ikke deres krav endnu, men det jeg har lyttet mig til er, at bæredygtig soja snart vil være et krav fra flere af vores store kunder i Danmark. Det er vi nu klar til at levere på fra dag et, og det vil for mig at se være et løft for dansk kød og forhåbentlig Danish Crown ude i kølediskene, siger Mike Sauerberg, der er landedirektør for Danmark i Danish Crown Foods.

Danish Crown vil fra 1. oktober købe RTRS-kreditter, der sikrer produktionen af bæredygtig soja og sideløbende arbejde for en stramning af de krav, der stilles til produktionen af bæredygtig soja, så den soja, Danish Crowns ejere bruger i foderet, fra 2025 vil være dokumenteret bæredygtig.

aldo

Læs også