bannerPos

Svineproducent: Debatten på svinekongressen er uskøn

- Få nu for pokker den ja-hat på, når vi er samlet her i Herning, lød det fra svineproducenten Jonas Würtz, der er træt af, at der ofte efter hans mening er en »uskøn debat med al for meget negativitet« på årsmødet.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
23-10-2019 06:38
Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

De gode beretninger, der er på svinekongressen, bliver for ofte afløst af en uskøn debat med al for meget negativitet.

Sådan lød kritikken fra svineproducenten Jonas Würtz, der som den første fik ordet under debatten på årsmødet i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion i går. Normalt er det formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, der indleder debatten.

- Jeg er klar over, at der er proble

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.

Nu skal selvstændige kun tænke på én frist: 1. september

Stort set alle grupper af skattepligtige kan nu nøjes med at forholde sig til en enkelt skattefrist. Det er en fordel for landmændene, fastslår skatteekspert.
Side 1 af 1849 (36971 artikler)Prev1234567184718481849Next