Fra Fyn til Skive for at blive selvstændig

Overtagelsen af forældrenes konkursramte gård lykkedes ikke. I stedet rykkede Pelle Granhøj Hansen rykkede kort før jul teltpælene op på barndomsøen og overtog en ejendom med 650 søer ved Skive.

Den 20. december overtog 24-årige Pelle Granhøj Hansen nøglerne til Hørbygaard.
For Pelle Granhøj Hansen lå det i kortene, at han skulle overtage forældrenes svineejendom med over 1.500 søer ved Kværndrup. Men trods tre bud mislykkedes planerne, da ejendommen Tisselhave gik konkurs.
Nu sidder den 24-årige midtfynbo i stedet som ejer af en svinegård i Gammel Hald ved Skive.
- Jeg blev færdig som produktionsleder sidste forår, og da det med mine forældres ejendom gik i vasken, begyndte jeg at kigge på andre ejendomme på Fyn. Men der var ikke længere noget, der bandt mig til Fyn, og det gav nye muligheder for at starte op. I Jylland er der jo tre gange så mange ejendomme til salg som på Fyn, og man får mere produktion for pengene. Jorden er godt nok noget ringere, men det er jo også produktionen, jeg skal leve af, fortæller Pelle, som overtog nøglerne til gården ved Skive den 20. december sidste år.
 

Al produktion ét sted

Hørbygaard havde stået til salg i tre år, fordi den daværende ejer ønskede at prøve noget andet. Bedriften var med 680 søer, tre-ugers holddrift og salg af 30 kilos grise.
- For mig var denne ejendom oplagt, fordi alt er samlet ét sted, med to stalde fra 2004 og 2005. Det er altså en anden økonomi, man kan lave sådan et sted, fortæller Pelle Granhøj Hansen.
Samtidig mener han, at han var den eneste køber, og føler dermed, at han kunne få handlet ejendommen til den rigtige pris.
 

Nye tiltag

Produktionen på Hørbygaard har altid været med tre-ugers holddrift selvom rammerne er til ugedrift. Derfor vil Pelle Granhøj Hansen udvide produktionen fra 650 til 800 søer med en årlig produktion af omkring 28.000 30-kilos grise.
Drømmen for den nu forhenværende fynbo er en full-line produktion og måske at færdigfede 30.000 slagtesvin selv.
- Det er min plan på sigt, men det afhænger jo af økonomien, siger Pelle Granhøj Hansen.
 

Læs hele artiklen om den unge midtfynbo, som nu har etableret sig i Skive med en soproduktion med 650 søer.

 

Læs også