Friland jagter flere grise

- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu, lyder det fra Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

2018 har været særdeles godt for leverandører af Frilandsgris, der har modtaget rekordhøje tillæg for deres grise. Den tendens ser ud til at fortsætte med en efterspørgsel, der kan bære mere end den nuværende produktion.

- Vi søger flere grise om ugen til den efterspørgsel, vi ser i markedet lige nu. Vi mærker en øget interesse for råvarer af Frilandsgris, og det er vores klare overbevisning, at den også vil fortsætte fremadrettet, så derfor mener vi, at vi kan omsætte flere grise med en god indtjening, siger Henrik Biilmann, der er CEO i Friland.

Han lægger yderligere vægt på, at det er vigtigt for Friland at opfylde de ønsker, som kunderne har.


- Det er meget vigtigt for konceptets langsigtede position, at vi viser, vi kan følge med den vækst, som vi ser i markedet.
 

Flere produkter til forbrugerne

 

Noget af det, der er med til at skubbe på efterspørgslen, er også de flere valgmuligheder med Frilandsgris, som er blevet lanceret på detailmarkedet.

- Vi har fået gang i et rigtigt godt samarbejde med Tulip, som er begyndt at lancere flere produkter med kød fra Frilandsgris, som kan efterkomme de krav, som forbrugerne har til højere dyrevelfærd. Vi forventer, at de krav bliver ved med at vokse, og der står Frilandsgrisen godt rustet med tre hjerter i Dyrevelfærdsordningen og en anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse, fortsætter Henrik Biilmann.

Hvis man som producent af Frilandsgrise ønsker at høre mere om mulighederne for at blive en del af Friland, kan man tage fat på Ejerservice.

Læs også