Gradvis ændring af produktionen

Omlægning fra almindelig produktion til leverandør til Friland og siden fra Friland til Friland Økologi er sket gradvist på Stensagergård.

De diegivende søer går i fællesfolde med cirka fem i hver. På den måde kan de være fælles om sølehuller og de drikkekopper fra Frostline, der sikrer, at vandet er frostfrit om vinteren og køligt om sommeren. Smågrisene skal minimum gå ude ved soen i syv uger. Det betyder bare, at de er dejligt store og ikke kræver meget behandling, når de kommer i smågrisestalden.

Da soholdet var størst, var Laurs Papsø Laursen oppe på 140 årssøer, men siden omlægningen til økologisk drift, er produktionen reduceret til 80 årssøer.

- Det er en enkeltmandsbedrift. Jeg er ene om at passe det, så 140 årssøer var for meget. Den økologiske produktion kræver også mere plads i staldene, men samtidig er indtjeningen også bedre - i hvert fald frem til i år, hvor prise

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også