Højere vægt og færre døde med et »boost« fra fødslen

På Vesløs Mark nord for Limfjorden har en større afprøvning af et flydende tilskud til de nyfødte pattegrise resulteret i positive resultater. Fravænningsvægten er steget i soholdet, hvor gennemsnitsvægten i forvejen ligger højt.

Driftsleder Tabita Nielsen Jensen er her ved at tildele det flydende tilskud »Digestarom P.E.P. liquid« til et kuld grise, der er født to dage tidligere. I forbindelse med de tre måneders afprøvning af tilskudsproduktet »Digestarom P.E.P. liquid« er grisene ekstraordinært blevet vejet ved fødslen, øremærket ved tildeling og registreret, så testresultatet kan følges. Det er kuldene fra i alt 91 søer – 44 søer i kontrolholdet og 47 søer i afprøvningen, der har indgået i den første af to testperioder af Digestarom P.E.P. liquid i besætningen på Vesløs Mark. - Hvis de bare kan blive et halvt kilo tungere i gennemsnit, så giver det noget, lyder det fra Jeanne Bredesen, der siger om forsøget, at den øgede afgangsvægt er den største bonus. De første testresultater med tilskudsproduktet fra Biomin giver udsigt til yderligere en vægtforøgelse hos de grise, der fravænnes, hvilket også kan medvirke til en ekstra gevinst i smågrisestalden.

Duften af oregano er skarp i den ene sektion i farestalden på Vesløs Mark i Vesløs i Thy, hvor denne ejendoms driftsleder, Tabita Nielsen Jensen, er ved at tildele det flydende tilskud »Digestarom P.E.P. liquid«, der over en længere periode er afprøvet i besætningen ved tildeling til de to dage gamle grise.

Vesløs Mark er blot den ene af de tre ejendomme, som ægteparret Henning Bundgaard Larsen og Jeanne Bredesen driver med hjælp fr

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også