bannerPos

Højere vægt og færre døde med et »boost« fra fødslen

I soholdet på Vesløs Mark i Vesløs i Thy har de over en længere periode tildelt det flydende tilskud »Digestarom P.E.P. liquid« til de nyfødte grise. Fra venstre ses besætningens driftsleder Tabita Nielsen Jensen, ejer af bedriften Jeanne Bredesen og Simon Skaarup Jensen, Technical Sales Manager for svin ved det østrigske firma Biomin, som producerer tilskudsproduktet. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
03-12-2019 07:03
På Vesløs Mark nord for Limfjorden har en større afprøvning af et flydende tilskud til de nyfødte pattegrise resulteret i positive resultater. Fravænningsvægten er steget i soholdet, hvor gennemsnitsvægten i forvejen ligger højt.

Duften af oregano er skarp i den ene sektion i farestalden på Vesløs Mark i Vesløs i Thy, hvor denne ejendoms driftsleder, Tabita Nielsen Jensen, er ved at tildele det flydende tilskud »Digestarom P.E.P. liquid«, der over en længere periode er afprøvet i besætningen ved tildeling til de to dage gamle grise.

Vesløs Mark er blot den ene af de tre ejendomme, som ægteparret Henning Bundgaard Larsen og Jeanne Bredesen driver med hjælp fr

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next