Hold øje med kødprocenten
De endelige landstal for proteinindhold i den nye høst er i skrivende stund endnu ikke kommet, men de foreløbige analyser ser ud til, at årets høst har et lavere proteinindhold end i 2018-kornet.
- Mit indtryk af 2018-19 sæsonen er, at mange slagtesvineproducenter har oplevet en stigning i kødprocent. Og jeg er ret sikker på, at det til dels skyldes, at kornet har haft et højt proteinindhold. Nu skal vi derfor være på vagt overfor fald i kødprocenten, lyder det fra svinebrugskonsulent Niels Hegelund, LMO, i nyhedsbrevet »Trynekontakten«.
Han opfordrer først og fremmest til at få taget en proteinanalyse af det nye korn – både byg, hvede og rug, så foderoptimeringen bliver rigtigt sammensat.
- Men hold også skarpt øje med, om kødprocenten er vigende. Selvom du har fået taget analyser, så er der jo forskelle fra mark til mark på både udbytte og proteinindhold, så brug kødprocenten som dobbelttjek på, at dit foder er korrekt sammensat.
- Mit indtryk af 2018-19 sæsonen er, at mange slagtesvineproducenter har oplevet en stigning i kødprocent. Og jeg er ret sikker på, at det til dels skyldes, at kornet har haft et højt proteinindhold. Nu skal vi derfor være på vagt overfor fald i kødprocenten, lyder det fra svinebrugskonsulent Niels Hegelund, LMO, i nyhedsbrevet »Trynekontakten«.
Han opfordrer først og fremmest til at få taget en proteinanalyse af det nye korn – både byg, hvede og rug, så foderoptimeringen bliver rigtigt sammensat.
- Men hold også skarpt øje med, om kødprocenten er vigende. Selvom du har fået taget analyser, så er der jo forskelle fra mark til mark på både udbytte og proteinindhold, så brug kødprocenten som dobbelttjek på, at dit foder er korrekt sammensat.