Kan kvaliteten af råmælk forbedres?
Udenlandske forsøg har vist, at det er muligt at flytte på koncentrationen af antistoffer i råmælk hos søer. Det er baggrunden for, at Lallemand Nordic nu vil undersøge, hvor niveauet ligger i forskellige danske besætninger.

Nyfødte skal have råmælk så tidligt som muligt efter fødsel, for at sikre at de får tilstrækkeligt med antistoffer. Fotos: Camilla Bønløkke
Det er almindelig kendt, at nyfødte skal have råmælk så tidligt som muligt efter fødsel for at sikre, at pattegrisen får tilstrækkeligt med antistoffer fra soen og dermed høj immunitet.
Koncentrationen af immunglobulin (IgG) er interessant i forhold til dødelighed hos pattegrise, men hidtil har det kun været mælkeproducenter, der har haft fokus på råmælkens kvalitet, og flere anvender en såkaldt B
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her