Noteringer: Danmark haler ind på EU-toppen

Den danske notering på svinekød er ikke langt fra at kunne hamle op med de høje priser, som svineproducenter i Frankrig og Spanien får for deres kød.

I sidste uge steg den danske notering endnu en gang. Det var fjerde uge i træk, at priserne på svinekød gik op herhjemme, og dermed er de danske priser kommet længere frem i bussen i forhold til de øvrige storproducerende EU-lande. 

Det viser tal fra den tyske organisation ISN ifølge Danske Svineproducenter. Som tidligere oplyst er det manglen på svinekød i Kina, der er med til at drive priserne i vejret, og der er lige nu ikke meget, der typer på, at det billede vil ændre sig. Således lyder det fra Østrig, at landets stigende udbrud af slagtesvin kan afsættes uden problemer.

De danske stigninger, der svarer til 10 korrigerede eurocent over de sidste fire uger, har gjort, at Danmark har overhalet Tyskland, og samtidig har rykket ind på de traditionelle dukse blandt de store svineproducerende lande i EU, Frankrig og Spanien. Danmark er fem eurocent efter de to lande. 

I Uge 43 får en fransk svineproducent 1,897 euro pr. kilo svinekød, når der er korrigeret for lokale forhold, mens det tilsvarende tal for Spanien er 1,892. Herefter følger Danmark med en afregningspris på 1,843 euro. Tyskland og Holland følger herefter.  

I denne uge er den danske notering fem eurocent højere end den tyske, der tilmed ikke stiger i den kommende uge. Dermed kan den danske notering øge forspringet. 

Læs også