bannerPos

Også slagtesvin giver penge nu

Ved den nuværende notering og foderpriser ligger DB på et slagtesvin på cirka 245 kroner ved en slagtevægt på 92 kilo i gennemsnit. Arkivfotos.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
05-10-2019 12:59
Det er nu muligt at hente et rigtig godt dækningsbidrag på slagtesvinene. Især hvis du kan ramme den rigtige slagtevægt, påpeger rådgiver.

- Det ser bare rigtig godt ud nu. Med nuværende notering og foderpriser, så ligger dækningsbidraget (DB) på et slagtesvin på cirka 245 kroner. Dette ved en slagtevægt på 92 kilo i gennemsnit.

Ordene kommer fra svinebrugskonsulent Niels Hegelund, LMO, der sætter fokus på den optimale slagtevægt. For hvis du vil nå det høje DB, så skal grisene slagtes med den rigtige vægt.

På nedenstående g

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35448 artikler)Prev1234567177117721773Next