Porcus inviterer nordjyderne til årsmøde

Dyrglægevirksomheden Porcus har nået en størrelse i Nordjylland, der gør, at de for første gang inviterer de nordjyske svineproducenter til årsmøde. Det sker tirsdag den 10. marts i Brønderslev.

For år tilbage var dyrlægevirksomheden Porcus og deres svinedyrlæger kun nogle, man hørte om kører rundt på Fyn og i den sydlige del af Jylland. I dag er virksomheden landsdækkende og har de seneste år oplevet en rigtig varm velkomst fra de nordjyske svineproducenter.

- Vi har fået en størrelse i Nordjylland, som gør, at vi selvfølgelig også skal holde et årsmøde i den her landsdel, fortæller dyrlæge Jesper Sanden, som er en af de Porcus-dyrlæger, som kommer i de nordjyske besætninger.

Årsmødet finder sted den 10. marts og her er alle velkomne, uanset om man bruger Porcus eller ej.

- Vi glæder os rigtig meget til at møde vores kunder og deres ansatte og samtidig ser vi frem til at hilse på dem, der kommer for at se og høre lidt mere om, hvem vi er, siger Jesper Sanden.

 Indlæg på stribe

Årsmødet byder på en række indlæg, som handler om alt fra økonomi, influenza-situationen, projekt PattegriseLiv 2.0, sundhed, smittebeskyttelse, afrikansk svinepest og PRRS »Hatting Horsens-sagen«.

Hvis Jesper Sanden skal fremhæve et indlæg, kan han ikke lade være med at nævne Martin Thorsen. Han er direktør for Agroeast, et danskejet selskab med svineproduktion i Ukraine og Rusland.

- De har en skyhøj smittebeskyttelse, som er meget gennemtænkt og alligevel går det galt, fortæller Jesper Sanden.

Martin Thorsen vil fortælle sin historie fra en unik smittebeskyttelse, til i dag at have en tom produktion i Rusland på grund af Afrikansk Svinepest.

- Da han holdt indlægget til vores årsmøde i Vissenbjerg, var 700 mennesker fuldstændig stille. Det var et meget stærkt indlæg og det skal nordjyderne selvfølgelig også høre, siger Jesper Sanden.

Martin Thorsen ønsker at fortælle sin historie for at dele den viden han har fået gennem forløbet.

 Små stande

Der vil blandt andet også være et indlæg om influenza-situationen i Danmark.

- Her vil svinefagdyrlæge Hans Bundgaard fra Porcus vise et landkort. For nogle landsdele er mere udfordret med en type, end andre landsdele. Det er isæt to typer influenza, man skal være opmærksom på, men de to typer kræver også forskellige forebyggelse og behandling, understreger Jesper Sanden.

Efter en række faglige og inspirerende indlæg, vil lattermusklerne blive rystet godt og grundigt igennem med foredragsholder og forfatter Karen Marie Lillelund.

Årsmødet starter med spisning klokken 18.00 og en time før vil en række mindre stande åbne op, ligesom man igen i kaffepausen, senere på aftenen, vil kunne besøge standene.

 

 

Læs også