Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Priserne på smågrise fortsætter mandag sit opsving. Den tyske Nord-West-notering er således nu 75,00 euro, hvilket er en stigning på 1,5 euro siden sidste uge. Nord-West noteringen for 8-kilos grise steg med 1,00 euro til 49,30 euro.

Fra Danske Svineproducenter lyder det i et nyhedsbrev, at udbuddet på smågrisemarkedet p.t. er meget lille og efterspørges godt. Som følge heraf stiger alle større europæiske smågrisenoteringer. 
Tyske slagtesvineproducenter, som ikke har en fast smågriseleverandør, er nødt til at acceptere lang ventetid. Desuden fik smågrisepriserne medvind fra det tyske slagtesvinemarked, hvor den tyske slagtesvinenotering steg med 6 cent (45 øre) i onsdags.

Fra Danske Svineproducenter bemærkes det, at stigningen på det tyske slagtesvinemarked ikke var overraskende, men resulterer alligevel i en vis lettelse blandt nogle markedsinteressenter. 

- Den bekræfter nemlig, at den grundlæggende positive prisforventning, som man har for de kommende måneder, ikke er forkert. De tyske slagterier mener imidlertid, at prisstigningen slet ikke passer til markedsforholdene: Der mangler impulser på det europæiske kødmarked, og eksporten til Kina er gået i stå på grund af coronavirussen. Der kan i hvert fald konstateres, at prisen for hele slagtekroppen er faldet med 2 cent i forrige slagteuge, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Fra producentforeningen lyder det, at den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 2,00 euro til 77,00 euro (611 kroner inkl. vægtregulering).

Læs også