bannerPos

Snoren klippet til Danish Crowns nye fabrik i Kina

Fødevareminister Mogens Jensen (S) klippede onsdag snoren til en ny Danish Crown-fabrik i Kina.
12-09-2019 08:41

Fødevareminister Mogens Jensen klippede natten til onsdag dansk tid snoren til Danish Crowns første fabrik i Kina, som skal gøre grisekød fra Danish Crown til en mærkevare i Kina.

Efter kinesisk tradition var der både trommeshow og løvedans for de 250 inviterede gæster til den officielle åbning af Danish Crowns nye fabrik i Pinghu udenfor Shanghai. Fabrikken ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons ferske og forædlede produkter.

Det var fødevareminister Mogens Jensen (S), som klippede snoren til fabrikken.

- Det er en ære at være med til at åbne Danish Crowns nye fabrik. Den er et eksempel på, at danske fødevarer er efterspurgte over hele verden, og at den danske insisteren på sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed er et varemærke, vi kan være stolte af. Det vil folk gerne betale for, siger Mogens Jensen.

Fra Danish Crown lyder det fra administrerende direktør Jais Valeur, at fabrikken er hjørnestenen i den satsning, der skal gøre Danish Crown til et veletableret brand i Kina i løbet af de næste fem år.

- Vores målsætning er, at kød fra Danish Crown skal være det produkt i køledisken som de kinesiske forbrugere er villige til at betale lidt ekstra for, fordi de ved, at både smagen og fødevaresikkerheden er helt i top, sagde Jais Valeur i forbindelse med åbningen ifølge et nyhedsbrev fra Danish Crown.

Kæmpe mulighed på kedelig baggrund

Efterspørgsel på grisekød i Kina er lige nu massiv. Landets egen produktion er styrtdykket på grund af et voldsomt udbrud af afrikansk svinepest, så selvom det er på en kedelig baggrund, står Danish Crown med en enestående mulighed for at etablere sig i de kinesiske forbrugeres bevidsthed.

- Der ligger en kæmpe opgave i at positionere Danish Crown som premium brand i Kina. Det er dog helt afgørende at det lykkes, for med det omkostningsniveau vi har i Danmark, så skal vi forstå at sælge vores produkter til en bedre pris end vores europæiske konkurrenter, ellers kan vi ikke på sigt levere en konkurrencedygtig afregning til vores ejere – de danske landmænd, siger Jais Valeur.

Tidligere eksporteret frost

Danish Crown har de sidste 20 år haft en stor og succesfuld eksport af frosset grisekød til Kina. Hidtil har kunderne i stort omfang været kinesiske distributører og den kinesiske forædlingsindustri, men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring, lyder det fra Danish Crown.

En stor del af handlen er på få år flyttet fra de traditionelle »wet-markets« til supermarkeder og ikke mindst e-handel.

- Den nye fabrik gør os i stand til både at levere både ferske og forarbejdede produkter baseret på danske råvarer til forbrugerne i og omkring Shanghai. Det kan måske umiddelbart lyde voldsomt at bygge en fabrik for at forsyne bare en enkelt by, men alene i Shanghai bor der over 24 millioner mennesker, og i en radius af 200 kilometer fra fabrikken bor der over 80 millioner mennesker. Det svarer til hele Tysklands befolkning, fortæller Niels Knudsen, der er direktør for Danish Crowns aktiviteter i Kina.

Partner med Alibaba

Danish Crown har i øvrigt sikret sig en partner i verdens største net-handelsselskab, Alibaba, der ejer flere supermarkedskæder i Shanghai. Aftalen blev indgået i november sidste år, og er årsagen til, at Danish Crown nu åbner den nye fabrik. Det Alibaba-ejede selskab Win-Chain har sikret sig retten til at købe alt det, Danish Crown producerer på den nye fabrik i en femårig periode.

- Kontrakten med Alibaba er dog ikke en garanti for succes på langt sigt, så lige nu arbejder vi tæt sammen med Win-Chain, der er vores brohoved ind til Alibaba, for at bane vejen for dansk grisekød. Det kræver målrettet markedsføring, leveringssikkerhed og en konstant høj kvalitet, for at forbrugerne vælger et produkt fra Danish Crown hver gang, de vil købe grisekød, siger Jais Valeur.

ege

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.

Merrild vil have landbrugets kritikere på banen

Det er dybt frustrerende, siger L&F-formand, Martin Merrild, der frygter, at landbruget igen kommer til at få skylden for manglende målopfyldelse på grund it-fejl hos Landbrugsstyrelsen i minivådområdeordningen. Enhedslistens landbrugsordfører, Søren Egge Rasmussen, fortæller, at han er opmærksom på, at landmændenes it-systemer selvfølgelig skal virke.

Et par høstdage endnu og så til såning af raps og efterafgrøder

Alfred Nielsen, Annebjerggaard, overvejer den rette etableringsmetode til efterafgrøderne.

Spekulanterne sælger korn

I mere end et år har de spekulative kapitalfonde satset på faldende priser for blandt andet majs. Der er ikke noget, der tyder på, at de vil ændre denne holdning til majsprisen lige foreløbigt. Således fortsætter de store spekulanter med at sælge majsfutures i stor stil.

Sojabønner står godt i USA men hvedekvaliteten nedgraderes

Gunstige vejrforhold i USA betyder, at den amerikanske soja står stort set fremragende. Derimod har vejret ikke artet sig nær så optimalt for den amerikanske hvede.
Side 1 af 1894 (37872 artikler)Prev1234567189218931894Next