bannerPos

Snoren klippet til Danish Crowns nye fabrik i Kina

Fødevareminister Mogens Jensen (S) klippede onsdag snoren til en ny Danish Crown-fabrik i Kina.

Redaktionen

12-09-2019 08:41
Fødevareminister Mogens Jensen klippede natten til onsdag dansk tid snoren til Danish Crowns første fabrik i Kina, som skal gøre grisekød fra Danish Crown til en mærkevare i Kina.

Efter kinesisk tradition var der både trommeshow og løvedans for de 250 inviterede gæster til den officielle åbning af Danish Crowns nye fabrik i Pinghu udenfor Shanghai. Fabrikken ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons ferske og forædlede produkter.

Det var fødevareminister Mogens Jensen (S), som klippede snoren til fabrikken.

- Det er en ære at være med til at åbne Danish Crowns nye fabrik. Den er et eksempel på, at danske fødevarer er efterspurgte over hele verden, og at den danske insisteren på sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed er et varemærke, vi kan være stolte af. Det vil folk gerne betale for, siger Mogens Jensen.

Fra Danish Crown lyder det fra administrerende direktør Jais Valeur, at fabrikken er hjørnestenen i den satsning, der skal gøre Danish Crown til et veletableret brand i Kina i løbet af de næste fem år.

- Vores målsætning er, at kød fra Danish Crown skal være det produkt i køledisken som de kinesiske forbrugere er villige til at betale lidt ekstra for, fordi de ved, at både smagen og fødevaresikkerheden er helt i top, sagde Jais Valeur i forbindelse med åbningen ifølge et nyhedsbrev fra Danish Crown.

Kæmpe mulighed på kedelig baggrund

Efterspørgsel på grisekød i Kina er lige nu massiv. Landets egen produktion er styrtdykket på grund af et voldsomt udbrud af afrikansk svinepest, så selvom det er på en kedelig baggrund, står Danish Crown med en enestående mulighed for at etablere sig i de kinesiske forbrugeres bevidsthed.

- Der ligger en kæmpe opgave i at positionere Danish Crown som premium brand i Kina. Det er dog helt afgørende at det lykkes, for med det omkostningsniveau vi har i Danmark, så skal vi forstå at sælge vores produkter til en bedre pris end vores europæiske konkurrenter, ellers kan vi ikke på sigt levere en konkurrencedygtig afregning til vores ejere – de danske landmænd, siger Jais Valeur.

Tidligere eksporteret frost

Danish Crown har de sidste 20 år haft en stor og succesfuld eksport af frosset grisekød til Kina. Hidtil har kunderne i stort omfang været kinesiske distributører og den kinesiske forædlingsindustri, men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring, lyder det fra Danish Crown.

En stor del af handlen er på få år flyttet fra de traditionelle »wet-markets« til supermarkeder og ikke mindst e-handel.

- Den nye fabrik gør os i stand til både at levere både ferske og forarbejdede produkter baseret på danske råvarer til forbrugerne i og omkring Shanghai. Det kan måske umiddelbart lyde voldsomt at bygge en fabrik for at forsyne bare en enkelt by, men alene i Shanghai bor der over 24 millioner mennesker, og i en radius af 200 kilometer fra fabrikken bor der over 80 millioner mennesker. Det svarer til hele Tysklands befolkning, fortæller Niels Knudsen, der er direktør for Danish Crowns aktiviteter i Kina.

Partner med Alibaba

Danish Crown har i øvrigt sikret sig en partner i verdens største net-handelsselskab, Alibaba, der ejer flere supermarkedskæder i Shanghai. Aftalen blev indgået i november sidste år, og er årsagen til, at Danish Crown nu åbner den nye fabrik. Det Alibaba-ejede selskab Win-Chain har sikret sig retten til at købe alt det, Danish Crown producerer på den nye fabrik i en femårig periode.

- Kontrakten med Alibaba er dog ikke en garanti for succes på langt sigt, så lige nu arbejder vi tæt sammen med Win-Chain, der er vores brohoved ind til Alibaba, for at bane vejen for dansk grisekød. Det kræver målrettet markedsføring, leveringssikkerhed og en konstant høj kvalitet, for at forbrugerne vælger et produkt fra Danish Crown hver gang, de vil købe grisekød, siger Jais Valeur.

ege

Gem sæsonens fosfortilførsel til foråret

DAP har for alvor fundet vej til landets bedrifter, hvor den kvælstofholdige NP-gødning anvendes flittigt – ikke mindst i forbindelse med den højaktuelle efterårsgødskning af vintersædsmarkerne. Men der er god grund til at anvende DAP med omtanke – ellers kan det mærkes på pengepungen og potentielt set også udbyttet.

Peder Philipp stopper i Danish Crown Beef

Efter næsten tre årtier som bestyrelsesmedlem og over 20 år som formand for Danish Crown Beef har Peder Philipp valgt ikke at genopstille, når der er valg senere på året, oplyser Danish Crown.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.
Side 1 af 1634 (32669 artikler)Prev1234567163216331634Next