Danske Svineproducenter: Staten belaster erhvervslivet med unødige gebyrer

Staten bør også udvise samfundssind i denne corona-tid og sænke sine priser i stedet for agere gebyrgrib overfor erhvervslivet, mener Danske Svineproducenter, som synes, at 4.288 kroner i timen for et tilsynsbesøg er helt hen i vejret.

Direktør Per Bardrum i Danske Svineproducenter forklarer, at danske svineproducenter betaler op til 4.288 kroner. pr. time for tilsyn på deres bedrifter.

- Fej for egen dør.

Det er Danske Svineproducenters formand Kim Heiselberg klare melding til de politikere, der den seneste tid har været fremme med et budskab til erhvervsdrivende om at udvise samfundssind under coronakrisen.

I den forbindelse peger Kim Heiselberg på en udtalelse til DR fra erhvervsminister Simon Kollerup (S)

Erhvervsministeren meldte ud, at han mener, at danske revisorer tager overpriser, når små- og mellemstore virksomheder skal søge hjælpepakker, og at revisorerne bør udvise samfundssind ifølge Simon Kollerup.

Ligeledes var der for nylig en række politiske ordførere, der mente, at praktiserende læger i forvejen har en god løn, og at det derfor ikke er i orden, når de tager 1.825 kroner for en times ekstraordinær Covid-19-arbejde.

I den forbindelse mener Kim Heiselberg, at regeringen først bør »feje for egen dør«.

Grib i egen barm

- Jeg synes, at erhvervsministeren og visse andre politikere skulle starte med at sætte spot på deres egen »forretning«. De kunne fx starte med at kikke på de ublu regninger, som de har givet Fødevarestyrelsen lov til at udskrive, når de kontrollerer vores grise, siger Kim Heiselberg.

- Det er åbenbart ikke i orden, at læger og revisorer tager lidt ekstra for deres arbejde i en tid, hvor de har mega travlt, men det er åbenbart i orden, at flå danske svineproducenter, som trækker store eksportindtægter hjem til den danske statskasse. Det er jo absurd, siger Kim Heiselberg, der mener, at politikerne skulle starte med at gribe i egen barm, inden de begynder at kritisere andre for det samme.

Over 4.000 kroner i timen

Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter, uddyber:

- Lægernes timepriser er peanuts i forhold til de gebyrer, som Fødevarestyrelsen udskiver til os uden at blinke, siger han.

Direktøren forklarer, at ifølge bekendtgørelsen (om betaling for kontrol af fødevarer, foder og levende dyr m.v., kapitel 3, § 8) betaler danske svineproducenter op til 4.288 kroner. pr. time for tilsyn på deres bedrifter.

- Det er timepriser, der er helt absurde. Og det synes vi i Danske Svineproducenter, at politikerne skulle rydde op i, inden de begynder at klandre revisorer og læger for at tage betaling for at knokle ekstra hårdt i denne tid, siger han.

Styrelse og minister svarer ikke

Vi har i løbet af tirsdagen forsøgt at få en kommentar fra henholdsvis Fødevarestyrelsen og Miljø- og Fødevareminister Mogens Jensen (S) men de er ikke vendt tilbage med et svar på vores henvendelse.

alexander@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 55

Læs også