Stigende svineproduktion i Storbritannien

Slagtningerne i Storbritannien steg i januar 2 procent sammenlignet med samme måned sidste år. På trods af at der var en stor efterspørgsel før jul, og nogle svin blev slagtet tidligere end normalt, har forsyningerne været rigelige i det nye år, skriver PIGWORLD med senioranalytiker Bethan Wilkins, Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) som kilde.

Der er dog forventninger om lavere antal slagtninger i de kommende måneder, hvilket skyldes rapporter om stagnerende produktivitet og sygdomsudfordringer. En stigning i antallet af søer sidste år kan afbøde virkningerne af dette. Slagtningerne i England og Wales var 2 procent højere end i januar sidste år, mens den skotske produktion steg med 4 procent, og produktionen i Nordirland steg med 5 procent.

Storbritannien er langt fra selvforsynende med svinekød. En nylig opgørelse fra Pork Watch/AHDB over, hvor svinekødet i de britiske detailkæder stammer fra, understreger dette. For bacon dokumenteres endda et fald fra 47 procent produceret i Storbritannien til 41 procent, når januar 2019 sammenlignes med januar 2020. For øvrige svinekødsprodukter er der tale om status quo. (Kilde: PIGWORLD)

Læs også